EV YAPIMI MEYVELİ DONDURMA
Sıcak günlerde serinlemenin ‘en tatlı’ yolu hiç şüphesiz: Dondurma! Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olsa da maalesef ki çoğu dondurma özellikle paketli ambalajlarda satılanlar yüksek miktarda şeker içerdiği için pek de sağlıklı bir atıştırmalık değil. Neyse ki, dayanılmaz dondurma lezzetini evde en sağlıklı alternatiflerle hazırlamak mümkün… İşte tüm detaylarıyla evde meyveli dondurma yapımı.

DONDURMA İÇİN
● 300 gram dilediğiniz meyve (çilek, kiraz, ahududu)
● 100 gram (veya 7 yemek kaşığı) şeker
● 10 gram veya 1 yemek kaşığı mısır nişastası
● 230 ml (veya 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı) su
● 1 tatlı kaşığı limon suyu
Meyveleri süzgece koyup üzerine biraz kaynar su dökün. Blender'da püre haline getirip süzgeçten geçirin. Tencereye şeker ve 200 ml (veya 1 su bardağı) su koyup şeker eriyene kadar kaynatın.
2 yemek kaşığı su içinde nişastayı eritip şeker şurubuna ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Limon tozu ekleyip karıştırın (limon tozu dondurduğumuz zaman buz kristalleri oluşmasına engel olacak). Nişasta karışımının soğumasını bekleyip meyvelerle iyice karıştırın. İsteğinize göre 2-3 yemek kaşığı krema da ekleyebilirsiniz. Dondurma kaplarına döküp en az bir saat buzdolabında bekleterek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler