Unu tezgaha alıp ortasını açın. Tuzu ekleyin ve yumurtaları ortasına kırın. Yavaşça karıştırarak suyu ve zeytinyağını ekleyin. Unlanmış zeminde hamur özleşip iyice yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamur kuru olursa biraz su, yumuşak olursa un katın.


Hamuru streç filme sarıp en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 3-4 parçaya bölüp, her parçayı unlanmış zeminde merdane ile 1-2 mm kalınlığında açın. Açarken yapışmaması için arada bir üstünü ve altını unlayın.

Hamuru açtıktan sonra bir pizza kesicisi veya bıçak yardımı ile uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin yeterince unlandığından emin olun. Makarnanın üzerindeki fazla unu hafifçe silkeleyin. Aynı hamurla farklı makarna çeşitleri de hazırlayabilirsiniz.

Kestiğiniz makarnaların yapışmaması için çok sıcak ortamlarda çalışmamaya özen gösterin. Makarna şeritlerini unladıktan sonra çok bekletmeden pişirin. 1 saatten fazla bekletirseniz makarna nemlenecektir. Durum buğdayı unu ile makarna hamuru hazırlama: Taze makarnayı normal un ve durum buğdayı ununu karıştırarak da hazırlayabilirsiniz.