Tortilla hakkında

Meksika, Orta Amerika, Karayip, ABD ve Kanada'da bilinen tortilla, mısır unu veya beyaz undan yapılan, mayasız, ince ve yassı bir çeşit ekmektir. Mısır unundan yapılan çeşidinde, lime suyunda bekletilmiş mısırdan elde edilen mısır unu olan "Masa Harina" ile birlikte su ve tuz kullanılır. Tortilla; taco, burrito, enchilada, quesadilla gibi özel yemeklerin ana malzemesidir.

TORTİLLA İÇİN

2 su bardağı tepeleme buğday unu

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çorba kaşığı soğuk tereyağı

3/4 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz

Derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Tereyağını ekleyip elinizle ezerek una yedirin. Ilık suyu da katıp hamur toparlanıp pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Kıvamını alan hamura elinizle top şekli verin.

Hamuru nemli bir bezin içine koyup üzerini kapatın. 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen hamuru düz bir zemine alıp 8-10 adet eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını nemli bezin içinde bekletin.

Her bir parçayı düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla incecik ve yuvarlak olacak şekilde açın. Hamurları önceden ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirip ocaktan alın