Ganaj, tatlıları süslemek, pastaların ve bonbonların içini doldurmak veya pötifur hazırlamak için kullanılan pastane kremasıdır. Bu kremayı, içine koyacağınız baharatlar, çay-kahve aromaları gibi malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Trüf, pasta, fondü ve cupcake yaparken, ayrıca dekor malzemesi olarak da tüm tariflerde kullanabilirsiniz.

GANAJ İÇİN MALZEMELER

  • 500 ml krema
  • 500 gram kuvertür bitter çikolata

Kremayı bir sos tenceresine alın. Ardından ocağa oturtup kısık ateşte kaynatmadan ısıtın.

Kuvertür çikolatayı bıçakla ince kıyın. Kıydığınız çikolataları derin bir cam kaseye alın.

Kaynatmadan iyice ısıttığınız kremayı ocaktan alıp kıydığınız çikolatanın üzerine dökün.

Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Üzerini streç filmle örtüp soğuyana kadar oda ısısında bekletin. Daha sonra pasta ve kek tariflerinizde dilediğiniz gibi kullanın.