EV YAPIMI ÇIKOLATALI PRATIK DONUT

Vitrinleri süsleyen o enfes görüntüleri, şahane soslarla kaplanmış üst yüzeyleri, yumuşacık hamurlarıyla tatlı kaçamaklarının en kalorisi ve en lezzetlilerinden biridir donut. Biz onları hep hazır alıp afiyetle yemeye alışkınız. Ancak kalıp kullanmadan, dışarıdan aldıklarınızdan çok daha lezzetli ve sağlıklı bir şekilde donut hazırlamanız mümkün! Karşınızda: Ev yapımı çikolatalı donut tarifi.

EV YAPIMI ÇIKOLATALI PRATIK DONUT

DONUT İÇİN

2.5 su bardağı ılık su

4 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı mavi haşhaş

KIZARTMAK İÇİN

Ayçiçeği yağı

ÜZERİ İÇİN

Eritilmiş çikolata

Geniş bir karıştırma kabının içinde tüm malzemeyi yoğurun. Mayalanması için 20-30 dakika bekletin.

Mayalanan hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Ortalarına ahşap kaşık sapı veya bal kaşığının sapı ile delik açın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Eritilmiş çikolataya batırarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...