PÜF NOKTALARIYLA KREP YAPIMI
Yumurtanın lezzet kattığı en sevilen tariflerden olan krep, hem uzun kahvaltıların hem de çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında ilk sırada gelir. Adım adım temel krep yapımını sizler için hazırladık.

KREP İÇİN
2 adet yumurta
120 ml su
120 ml süt
2 çay kaşığı toz şeker
TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN
Tereyağı
Bütün hamur malzemesini geniş bir kaseye alın. Tamamen pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice çırpın ve en az 1 saat buzdolabında bekletin. Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtıp. 1 çay kaşığı tereyağını içine koyun ve fırça ile her tarafına iyice sürün.
Krep harcından 1 kepçe alıp, eğik tuttuğunuz tavanın ortasına dökün. Tavayı kendi ekseninde hızla döndürüp harcı ince olacak şekilde yayın. Üzerinde baloncuklar oluşmaya başladığında çevirin ve diğer tarafını pişirin. Her 3 krepten sonra tavayı yağlayarak işleme devam edin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL