EV YAPIMI ÇİLEK SORBE

Sıcak yaz günlerinde sofralarınıza tatlı bir serinlik getirecek hafif bir lezzet olan sorbe, evde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. İşte sizler için aşamaları ve püf noktalarıyla sorbe yapımını hazırladık.

EV YAPIMI ÇİLEK SORBE

ÇİLEK SORBE İÇİN MALZEMELER

4-6 KİŞİLİK

400 gram çilek

100 gram toz şeker

6 yemek kaşığı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Toz şeker ve suyu tencereye alıp, orta ateşte kaynatın. Ocaktan alın ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Ardından soğumaya bırakın.

Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Mutfak robotunda 30 saniye çekin. Üzerine soğumuş şerbeti ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.

Karışımı soğuğa dayanıklı bir kaba dökün ve derin dondurucuda 2 saat bekletin. Ardından 4-5 saat boyunca, 30 dakikada bir dolaptan çıkarıp alt üst ederek karıştırın ve her seferinde üzerini düzeltin.

Karıştırma işlemi zorlaşıp malzeme iyice katılaşana kadar işleme devam edin. Yeniden derin dondurucuya koyup 2 saat daha dinlendirin.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...