Krep Nasıl Yapılır?
Sıvı hamur kategorisinde yer alan, tatlı ve tuzlu çeşitleriyle birçok tarifle kombinlenebilen krep, başta kahvaltı olmak üzere tüm öğünlerin favorisidir. Peki krep nasıl hazırlanır? İşte şimdi hep birlikte krebin nasıl hazırlandığına bakalım!

KREP İÇİN MALZEMELER
HAMURU İÇİN
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN
Tereyağı
Unu eleyin veya hamuru hazırlayacağınız kaseye hafifçe yukarıdan dökün. Yumurtaları ekleyin. Akışkan bir hamur elde edene kadar yavaşça su ekleyip karıştırın. Son olarak tuzu ekleyin ve tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle veya tel çırpıcı ile çırpın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp içine bir miktar tereyağını fırçayla sürün. Krep harcından küçük bir kepçe dolusu alıp eğik tuttuğunuz ve içine bir miktar tereyağı sürülmüş tavanın ortasına dökün.
Tavayı kendi ekseninde hızla döndürüp harcı ince olacak şekilde yayın. Üzerinde baloncuklar oluşmaya başladığında çevirin ve diğer tarafını pişirin. Her 3 krepten sonra tavayı yağlayarak işleme devam edin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler