EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

İftar sofralarına lezzet katan Ramazan pidesini ister Ramazan ayında isterseniz diğer aylarda evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki evde “Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?” diyorsanız işte size tüm detaylarıyla Ramazan pidesi tarifi.

EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

RAMAZAN PİDESİ

3-4 ADET

800 gram un

100 gram sarı un

100 gram tam buğday unu

725 gram su

18 gram tuz

240 gram ekşi maya

ÜZERİ İÇİN

2-3 adet yumurta sarısı

İkişer yemek kaşığı susam ve çörek otu

Unları ve 700 gram suyu karıştırma kabına alıp 2-3 dakika yoğurun. Üzerini örtüp, 60 - 90 dakika oda ısısında dinlendirin. Mayayı hamurun üzerine ilave edin. Tuzu kalan 25 gram suda eritip hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun. İçi yağlanmış plastik bir kaba boşaltın. 60 dakika oda ısısında dinlendirin. Hamuru 1 saat ara ile 2 kez katlayın. 60 dakika bütün halde dinlendirin. Buzdolabına kaldırın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 3-4 parçaya ayırıp şekil verin. Plastik kazıyıcı ile yuvarlayın. Tezgahta hamurları bu şekilde 3-4 saat oda ısısında mayalayın.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Parmak uçlarınızla şekil verip, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...