Tombul Kabak Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabakları yıkadıktan sonra üstünden kesip, kapak yapın. İçlerini oyun ve tuzla ovun. Yemeklik doğranmış soğanı bir kaseye alın. İçine yıkanmış ve süzülmüş pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu ile nane, toz şeker, zeytinyağı, tuz, karabiber katıp, karıştırın. Dolmaların içine bu iç harcı pay edin ve tencereye yerleştirin. Üzerine kestiğiniz kapakları yerleştirin ve suyu gezdirip, orta ateşte 30 dakika pişirin. Dereotu ve kiraz domatesle süsleyip, sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...