Saray Usulü Piliç Yahnisi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ARPACIK soğanların kabuklarını soyup kenara alın. Kırmızı biber ve dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup her birini 8 parçaya bölün. Tereyağını bir tencerede eritip arpacık soğanları ve sarmısağı kısık ateşte 2 dakika soteleyin. Tavukları ve biberleri üzerine ekleyip orta ateşte sotelemeye devam edin. Tavukların pişmesine yakın maydanoz yaprakları dışında diğer malzemeyi üzerine ekleyin. 5 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Maydanoz yapraklarını yemeğe ekleyip karıştırdıktan sonra, ocaktan alıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL