Rostolanmış Hindi Göğsü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hindiyi fırınlamadan önce, lezzetli ve kesiminin düzgün olması için hindi göğsünü iple rulo şeklinde bağlayın. Geniş bir fırın kabına yerleştirin. Küp doğranmış havucu, soğanı ve kerevizi hindinin üzerine serpiştirin. Defne yapraklarını da ekledikten sonra karabiberi, yağı ve tuzu ilave edin. 180 derece fırında zaman zaman alt üst ederek, zaman zaman da hindinin altına süzülen suyundan üzerine dökerek nar gibi kızarana kadar işlemi aralıklarla tekrarlayın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip patates püresi ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...