Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    8 adet kemiksiz tavuk but

    1 adet soğan

    1 adet kapya biber

    1 adet dolmalık sarı biber

    1 çay bardağı bezelye

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı pul biber

    1 çay kaşığı kimyon

    1 tatlı kaşığı tane kişniş

    1 çay kaşığı karabiber

    Yarım su bardağı zeytinyağı

    2 su bardağı arpa şehriye

    Tuz

Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırın. Karışımın içerisine tavuk etlerini ekleyip karıştırın. Tencereyi iyice ısıtın ve soslanmış butların her iki yanını mühürleyerek biraz pişirin. Pişen butları kenara alın. Aynı tencereye önce tereyağını sonra da küp küp kestiğiniz soğanları ekleyip kavurun. Kapya ve sarı biberi de küp şeklinde kesip ilave edin. Bezelyeyi ve arpa şehriyeyi de ekleyip karıştırın ve kavurun. 2 su bardağı sıcak su ilave edip hafifçe karıştırın ve daha önce pişirdiğiniz butları yemeğin üzerine yerleştirin. Yemeği bu haliyle 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine dilerseniz ince doğranmış maydanoz serperek servis yapın.