Piliç Topkapı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kemikli tavuk butlarının kemiğini çıkararak açın. Tezgahın üzerine koyup, havan tokmağı ile iyice dövün. Karabiber ve soya sosu ilave edin. İç pilavı da üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. Ardından da yağlı kağıtla sarıp, tepsiye koyun. 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğan, sarmısak, çarliston biber ve mantarları tereyağı ile soteleyin. 1 kahve fincanı tavuk suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tavukların üzerine hazırladığınız bu sosu gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL