Piliç Topkapı
Özel misafirlerinize ya da ailecek kalabalık lezzetli bir akşam yemeği için Piliç Topkapı yemeği tam size göre olabilir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz piliç topkapı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Sos için eritilmiş tereyağını, yarım çay kaşığı karabiberi, pul biberi, limon kabuğunu, kimyonu ve tuzu geniş bir kaba alıp iyice karıştırın. 
- 
                    2
                    Tavukların her yerini sosa bulayıp 20 dakika dinlendirin. Pilav için tereyağını tencereye alıp eritin. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya başlayın. 
- 
                    3
                    Üzerine büyük küpler halinde doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç katıp karıştırın. Karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü, tuz ve suyu da ilave edin. 
- 
                    4
                    Kısık ısıda suyunu çekene kadar pişirin. Tavuk butlarını derisi alta gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Her birinin ortasına kaşık yardımıyla hazırladığınız pilavdan koyun. 
- 
                    5
                    Ardından tavukları kenarlarından tutup bohça şekline getirin ve ters çevirip tepsiye yerleştirin. Üzerlerini pişirme kağıdı ile kapatın. 
- 
                    6
                    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdını alıp üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                     
                                     CLAUDIO CHINALI
                                                CLAUDIO CHINALI