MALZEMELER
12 adet organik tavuk budu
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım çay kaşığı karabiber
2 dal biberiye
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
Sos için:
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hardal, zencefil, karabiber ve biberiyeyi karıştırın. Tavuk butlarını hardallı marinatta bir gece dinlendirin. Tavuk butlarını marinatla birlikte düdüklü tencereye alın. Bütün soğan, sarmısak ve tuz ilave edip, kısa bir süre pişirin. Sos için yoğurt, salça, kekik ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Butları düdüklü tencereden alıp, bu karışıma bulayın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. İç pilav ile servis yapın.