Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı mısır nişastası
    1 su bardağı ceviz içi
    500 gram kuşbaşı hindi
    1 adet yumurtanın akı
    Tuz, karabiber
    1 çay kaşığı köri
    1 çay kaşığı tozşeker
    1 çorba kaşığı soyu sosu
    Toz kırmızıbiber, kekik
    Servis için: 3 adet domates
    Sıvıyağ
Ceviz içini derin bir kaseye alın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edip 2 saat bekletin. Daha sonra süzüp kurumaya bırakın. Yumurtanın akı, mısır nişastası, tuz, karabiber, köri ve tozşekeri çırparak hindi etini bu marinatta 1 saat dinlendirin. Tereyağ ve sıvıyağı tavaya alarak cevizleri kavurun. Cevizlerin yağını kevgirle süzdürerek tabağa alın. Ardından marinatlı hindi etini tavaya alın. Eti iyice pişip yumuşayana dek soteleyerek kavurun. Ocaktan almaya yakın soyu sosunu, toz kırmızıbiberi ve kekiği ilave edin. Ateşten alarak servis
tabağına yerleştirin. Domateslerin kalınca dilimleyip sıvıyağında hafifçe kızartın. Hindi etinin yanında cevizle
birlikte servis yapın.