Cevizli Hindi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ceviz içini derin bir kaseye alın. Üzerine çıkacak kadar su ilave edip 2 saat bekletin. Daha sonra süzüp kurumaya bırakın. Yumurtanın akı, mısır nişastası, tuz, karabiber, köri ve tozşekeri çırparak hindi etini bu marinatta 1 saat dinlendirin. Tereyağ ve sıvıyağı tavaya alarak cevizleri kavurun. Cevizlerin yağını kevgirle süzdürerek tabağa alın. Ardından marinatlı hindi etini tavaya alın. Eti iyice pişip yumuşayana dek soteleyerek kavurun. Ocaktan almaya yakın soyu sosunu, toz kırmızıbiberi ve kekiği ilave edin. Ateşten alarak servis
    tabağına yerleştirin. Domateslerin kalınca dilimleyip sıvıyağında hafifçe kızartın. Hindi etinin yanında cevizle
    birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...