Sofra

SELDA TOPTAŞ

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    300 gram (1 paket 80 gram) bitter çikolata
    200 gram yulaflı bisküvi
    110 gram fındık
    80 gram oda sıcaklığında tereyağı
    1 çay kaşığı toz tarçın
    300 ml (1 kutu 200 ml) krema
    1 çay kaşığı vanilya ekstratı
    Sosu için:
    40 gram (1 paket 80 gram) beyaz çikolata
    2 çorba kaşığı krema
    Üzeri için:
    1/4 su bardağı pudra şekeri
    2 çorba kaşığı su
    10 gram beyaz çikolata
    Yarım su bardağı fındık
Yulaflı bisküvileri robottan geçirin. Üzerine dövülmüş fındık, tereyağı ve toz tarçını ekleyip tekrar robottan geçirin. Karışımı 20 cm çapında, pişirme kağıdı ile kaplanmış bir kalıba bastırarak yayın. Buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın.300 ml krema ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip iyice karıştırın ve vanilya ekstratını ekleyin. Oda sıcaklığında 10 dakika bekleterek kıvam almasını sağlayın. Daha sonra buzdolabında beklettiğiniz tabanın üzerine yayın ve tekrar buzdolabında en az 6-8 saat bekletin.Sosu için beyaz çikolata ile kremayı benmari usulü eritin ve soğutup tartın üzerine gezdirin. Üzeri için pudra şekerini suyla birlikte bir kaba alın ve ocağa oturtun. Karamelize olmaya başladığında çikolatayı ekleyin. Sıvı bir karışım haline geldiğinde fındıkları ekleyip iyice karışıma bulanmalarını sağlayın. Fındıkları pişirme kağıdının üzerine alın ve sertleşmelerini bekleyin. Tartın üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın.