Sofra
Şehriyeli sütlaç, ferahlatıcı ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    3 su bardağı arpa şehriye


    1 litre süt


    4 su bardağı toz şeker


    2 yemek kaşığı buğday nişastası


    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu


    1 paket vanilya


    1 yemek kaşığı tereyağı

    ÜZERİNE

    Toz antep fıstığı


    Rendelenmiş limon kabuğu


    Nane

Arpa şehriyeyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene dek kavurun.
Süt, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa oturtun. Isınınca üzerine şehriyeyi ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocaktan almadan önce rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. Toz antep fıstığı, rendelenmiş limon kabuğu ve nane ile süsleyerek servis yapın.