Sofra
Pekmezli tatlıları sevenlerin beğenerek yapağı, yapımı kolay paluze tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 su bardağı üzüm pekmezi

    1 su bardağı un

    5 su bardağı su

    Birer tutam tarçın, kakule, mahlep, karanfil ve zencefil

    Yarım çay kaşığı yenibahar

    1 çay kaşığı tarçın

    1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Pekmezi, unu, suyu ve baharatları tencereye alıp karıştırın. Orta ısıda ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yarım su bardağı ceviz içi ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Paluzeyi servis kaplarına soğumadan dökün. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine kalan cevizi serpip servis yapın.

ETİKETLER