Lorlu Hurma Topları

Peynirli hurmalı sağlıklı atıştırmalık toplar nasıl yapılır? Damak tadınıza uygun lorlu peynirli hurma topları tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suda 10 dakika bekletin ve yumuşamalarını sağlayın. Ardından küçük küp şeklinde doğrayıp lor ve cevizle karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top haline getirin.
-
2
Hazırladığınız lorlu hurma toplarını 3 parçaya ayırın. Bir bölümünü antep fıstığına, bir bölümünü kakaoya bulayın. Bir bölümünü ise sade bırakın.
-
3
Kuru kayısıları enine olacak şekilde ikiye bölün. Sade hurma toplarını kuru kayısıların üzerine koyup servis tabağına alın.
-
4
Antep fıstığı ve kakaoya buladığınız lorlu hurma topları ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL