Lorlu Hurma Topları

Lorlu Hurma Topları

Peynirli hurmalı sağlıklı atıştırmalık toplar nasıl yapılır? Damak tadınıza uygun lorlu peynirli hurma topları tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp sıcak suda 10 dakika bekletin ve yumuşamalarını sağlayın. Ardından küçük küp şeklinde doğrayıp lor ve cevizle karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top haline getirin.

  • 2

    Hazırladığınız lorlu hurma toplarını 3 parçaya ayırın. Bir bölümünü antep fıstığına, bir bölümünü kakaoya bulayın. Bir bölümünü ise sade bırakın.

  • 3

    Kuru kayısıları enine olacak şekilde ikiye bölün. Sade hurma toplarını kuru kayısıların üzerine koyup servis tabağına alın.

  • 4

    Antep fıstığı ve kakaoya buladığınız lorlu hurma topları ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...