Mısır Unu Tatlısı Tarifi

Mayalı olmasına rağmen ağızda dağılan haliyle yedikçe yemek isteyeceğiniz bir lezzet mısır unu tatlısı. Şeker yerine pekmez kullanarak tatlandırılan şerbetiyle mısır unu tatlısı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mayayı pekmezin içine koyup eritin. Üzerine mısır unu ve ceviz ekleyip karıştırın.

  • 2

    Küçük bir tepsiyi yağlayıp, hazırladığınız hamuru içine dökün. Arzunuza göre dilimleyin ve 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcakken üzerine tereyağı sürün. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...