Hurmalı Roll

Doğal hurma tatlılığıyla şekersiz lezzet arayanlara özel Hurmalı Roll, yumuşacık dokusu ve baharat aromasıyla sağlıklı bir atıştırmalık!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dolgusu için hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bütün malzemeleri blender'e alın. Çok inceltmeden pütürlü bir kıvam alana kadar çekin.
-
2
Hamuru için tüm malzemeleri sırasıyla geniş bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
-
3
Hamuru iki pişirme kağıdı arasında 2-3 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız dolguyu eşit şekilde yayın.
-
4
Hamuru rulo şeklinde sarın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İstediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Dilerseniz karamel sos ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler