Karnabahar Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırarak buharda haşlayın. Daha sonra yeşillikleri ince ince doğrayın. Karışımın içerisine eritilmiş Luna, un, yumurta, kabartma tozu, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Misket halinde hazırladığınız köfteleri pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede köfteler hafifçe renk alana kadar pişirin. Bu esnada domates sosu için gerekli olan malzemeleri ocağın üzerine alıp pişirin. Fırından çıkardığınız köfteleri domates sosu ile birlikte servis yapın.
Taçlandıran Öneriler:
Karnabahar köftelerinin içine 1 adet havuç rendeleyerek de kullanabilirsiniz.
Ayrıntılar için tıklayınız
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL