Sofra
Sindirime yardımcı sağlıklı bir içecek olan hoşaf, oruçla birlikte gün boyu susuz kalanlar için de oldukça destekleyicisi lezzet. Baharatlarla aromalandırdığımız hoşaf tarifi sizlerle

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    6 adet kuru kayısı

    10 adet kuru erik

    Yarımşar su bardağı İzmir üzümü, siyah üzüm ve kurutulmuş vişne

    Beşer adet kakule ve karanfil

    1 adet çubuk tarçın

    2 litre su

    4 dal taze nane

Kuru meyveleri derin bir tencereye alın. Üzerine kakule, karanfil, çubuk tarçın ve suyu ilave edin. Kısık ısıda meyveler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp oda ısısına gelince buzdolabına alın. Servis yapacağınız zaman kaselere pay edin. Üzerlerini nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.