
REVANİ İÇİN
3 adet yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı+1 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 avuç iri kırılmış ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı tozşeker
200 ml (1 paket) krema
SÜSLEMEK İÇİN
3- 4 adet çilek
4-5 adet kiraz
8-10 adet yaban mersini
Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Revani için yumurta ve tozşekeri çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin. Kalan malzemeyi katıp homojen bir kıvam alana dek çırpın. Yağlanmış orta boy cam bir fırın kabına veya tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen revaniyi fırından alıp henüz sıcakken, iyice soğumuş şerbeti üzerine dökerek dinlenmeye bırakın. Kreması için krema dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye alıp iyice çırpın. Ardından ocağa alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatıp üzerini streç filmle kaplayarak soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra kremayı da ekleyip çırpın. Dinlenen revaninin üzerine kremayı dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.