Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip, şerbeti soğumaya bırakın.
  • 2
    Kadayıfı fırın tepsisine alın. Üzerine erittiğiniz margarini gezdirin. Yavaş yavaş harmanlayıp, margarini kadayıfa yedirin. Kadayıfın yarısını ayırıp, kalanını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kadayıfı da cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kadayıf ılıkken, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbetini çekince, üzerine antep fıstığı serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...