Sofra

5 Porsiyon

MALZEMELER

    350 gram kuşbaşı et
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 adet ince kıyılmış soğan
    Tuz, karabiber
    Yarım su bardağı nohut
    4 su bardağı su
    750 gram taze sarmısak
    750 gram taze bakla
    Terbiye için: 1 adet yumurta
    4 su bardağı süzme yoğurt
    Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı aspir otu
Eti ve zeytinyağını bir tencereye alıp, et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ilave edip kavurun. Tuz ve
karabiberi ekleyin. Bir gece öncesinden suda bekletilmiş nohudu ve suyu koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte nohut yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze sarmısağın kıyılmış beyaz kısımlarını ve ayıklanmış, ortadan ikiye kesilmiş baklayı ilave edip 15 dakika daha pişirin. Diğer tarafta terbiye için, yumurta ve
yoğurdu çırpın. Kısık ateşte yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırıp, içine çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, aspiri serpin. Yoğurtlu baklanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.