Sofra
Turşu kavurması. Karadeniz'de hemen hemen her evde sıkça yapılan, yeri geldiğinde ana yemek olarak da sofralarda yer alan lezzetli bir tarif. Sizler de bu tarifi keyifle hazırlayabilirsiniz.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım kg pancar (pezik) dalı turşusu

    1 adet soğan

    Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

    1 yemek kaşığı salça

    1 adet patates

    2 su bardağı su

    Yeteri kadar tuz

Soğanı yemeklik doğrayıp yağda bir iki çevirin. Salça ekleyip karıştırarak iyice kavurun. Patatesin kabuklarını soyup küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Daha sonra kavurmaya devam edin. Turşuyu doğrayıp yemeğe katın. Karıştırdıktan sonra turşunun tuz oranına göre yemeğin tuzunu ayarlayın. Üzerine su ilave edip 30 dakika kısık ısıda pişirin. Ocaktan alıp servis yapın.