1 demet pazı
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
4-5 dal taze soğan
Altışar dal dereotu ve maydanoz
1 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı
SERVİS İÇİN
Sarımsaklı yoğurt
Patates ve havucu rendeleyip kaseye alın. İnce doğranmış taze soğanı, dereotunu ve maydanozu ekleyin. Yumurta, un, kabartma tozu ve baharatları ilave edin. Tuzunu ayarlayıp kıyılmış pazıyı katıp iyice karıştırın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekil verin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.