Nohutlu Pilav
Geleneksel sokak lezzetlerinden olan nohutlu pilavı evde yapmaya ne dersiniz? Evde olan malzemelerle hemen yapabileceğiniz nohutlu pilav tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci tuzlu ılık suda beklettikten sonra yıkayarak süzün. Pilav tenceresinde tereyağını eritin ve pirinç saydamlaşana kadar kavurun.
-
2
Kavrulan pirincin üzerine su, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ısıda suyunu çekene kadar pişirin. Pirinç suyunu çektikten sonra haşlanmış nohut katıp tahta kaşıkla bir kez karıştırın.
-
3
Ocaktan alıp 10 dakika demlenmeye bırakın. Arzuya göre üzerine karabiber serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL