Patlıcanlı Havuz Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BAYAT ekmeği ıslatıp, kabuğu ile beraber iyice suyunu sıkın ve bir kaba alın. Biraz tuz ekleyerek köfte gibi yoğurun. Ardından 1 kaşık sıvıyağ ve azar azar un ilave edin. Yumuşak ve özlü bir hamur olunca, üzerini bir bezle örterek dinlenmeye bırakın. Diğer tarafta, teflon bir tavaya patlıcanları koyup ağzını kapatın ve arada bir çevirerek pişirin. Pişen patlıcanların kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Soğuyunca içine tuz, 1 adet yumurta, karabiber ve lor peynirini ekleyip karıştırın. Kıymayı, teflon tavada, kısa bir süre kavurun. Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber ilave edip karıştırın ve onu da kenara alın. Hamurdan küçük bezeler koparıp, çay tabağı büyüklüğünde açın. Kenarlarını, elinizle pili pili yaparak havuz şekline getirin. Ortalarına patlıcanlı içten koyun. Kıymadan minik köfteler yapıp patlıcanın üzerine 8'er tane yerleştirin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp, kenarları kızarıncaya kadar fırında pişirin. Böreklerin üzerine maydanoz serperek sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...