Sofra
Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için lezzetli bir tarifimiz var. Kolaylıkla yapabileceğiniz ot kavurması tarifi tüm detaylarıyla sofra.com.tr adresinde.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500'er gram ıspanak, pazı ve ısırgan otu

    100'er gram hindiba, gelincik ve maydanoz

    200 gram tereyağı

    3 adet büyük boy soğan

    3 adet yumurta

    Tuz, karabiber, pul biber

Bütün otları iyice yıkadıktan sonra ayıklayın. Süzüp kaynayan suya bir sefer batırıp çıkarın. Suyunu iyice süzüldükten sonra bir kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyun ve eritin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin ve soteleyin. Otları ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi katın. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra otları kaşıkla açarak yuvalar oluşturun ve içlerine yumurtaları kırın. Yumurtalar hafif piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.