Marul Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KUZU etini küçük küp şeklinde doğrayın ve tereyağında kısık ateşte kavurun. Kıyılmış soğanı ilave edin ve 2- dakika daha sotelemeye devam edin. Tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın. Ayrı bir tencereye aldığınız şehriyeyi zeytinyağında hafif pembeleştirip, soğutun. İçine soğanlı eti ekleyin ve karıştırın. Salçaları, kıyılmış maydanoz ve dereotu ile karabiberi katın. Marul yapraklarını önce kaynamışa yakın sıcak suya daha sonra buzlu suya batırıp, çıkarın. Düz bir tabak içine yaydığınız 1 adet marul yaprağının ortasına iç harçtan koyun ve kalın olacak şekilde sarın. Marul yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Marul sarmalarını tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...