Mantar Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRİNCİ haşlayın. Soğanı doğrayıp, mısırözü yağında pembeleşene dek kavurun. Mantarları çok ezmeden robotta küçük parçalara ayırın ve soğanların üzerine ekleyip, bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Sonrasında üzerine soya kıyması, fesleğen, köri, tuz ve karabiberi ilave edip, 5 dakika karıştırarak kavurun. Ardından haşlanmış pirinç ve doğranmış maydanozu katıp bir taşım pişirin. Ocaktan indirip ılınmaya bırakın. Ilındığında poğaça büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler haline getirin. Tek tek mısır ununa bulayın. Ardından yumurtaya bulayıp, kızdırılmış yağda arkalı önlü, altın sarısı rengi alana dek kızartın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...