Enginar Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ENGİNARLARI sapları ile birlikte ortadan ikiye bölün. Kararmalarını önlemek için limon suyu sürün. Uç kısımlardaki yaprakları sapından itibaren 3 parmak kalacak şekilde kesin. İç kısımlarındaki tüylü bölümü bıçakla kesip alın. Mor yaprakları elinizle koparın. Bu bölüme de limon suyu sürün. Bir tencereye alıp üzerine yarım limon suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Sudan alın ve bir fırın kabına açık kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanın rengi dönünce kıymayı ekleyip, 5 dakika kavurun. Daha sonra ince kıyılmış sivri biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Hazırladığınız harcı enginarların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...