Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Baharatları ve tuzu ekleyin. İnce kıyılmış taze soğanları ilave edip karıştırın. Diğer tarafta rendelenmiş havucu sıvı yağda tuzla soteleyin. Soğumaya bırakın. Maydanozu incecik kıyın. Mayoneze yoğurdu ilave edin. Dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın. İstediğiniz bir kalıba patates püresinden koyarak bastırın. Üzerine bir kat maydanoz serpin. Sonra sotelenmiş havuç koyup, tekrar maydanoz serperek, patates püresinden ekleyin. En üste mayonezi koyup, bıçakla düzeltin. Buzdolabında birkaç saat bekleterek servis yapın.
Kalıbınız yoksa...
Patates salatasını resimde gördüğünüz şekilde hazırlamak için, çeşitli kalıplardan faydalanabilirsiniz. Eğer kalıbınız yoksa, önerimiz salatayı kare, dikdörtgen ya da yuvarlak cam bir kasede sunmanız.