MALZEMELER
300 gram mantar
200 gram semizotu
1 adet kırmızı soğan
2 adet küçük boy turp
10 dal dereotu,
1 adet domates
2 çorba kaşığı konserve mısır
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı balzamik sirke
Yarım limonun suyu
Kremalı sos için:
1 çay bardağı krema
1 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
tuz
Salata için mantarı yıkayın ve zarını soyun. Küp şeklinde doğrayın ve limonlu az suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Salata kasesine aldığınız mantarın üzerine semizotu yaprağı, piyazlık doğranmış soğan, dilimlenmiş turp ve iri kıyılmış dereotunu gelişigüzel yerleştirin. Domatesin çekirdeğini çıkarıp, küp şeklinde doğrayın ve mısırla birlikte salataya ekleyin. Dolmalık fıstığı sıvı yağda hafif rengi dönene kadar kavurduktan sonra sebzelere ilave edin. Balzamik sirke ile limon suyunu karıştırıp, üzerine gezdirin. Sos için derin bir kapta krema, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp, en son salataya katın. Tatların birbirine karışması için tüm malzemeyi karıştırın ve biberle süsleyip servis yapın.