MALZEMELER
2 adet orta boy kırmızı pancar
2 çorba kaşığı rendelenmiş keçi peyniri
4 adet arpacık soğan
5-6 yaprak Akdeniz yeşilliği
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 adet çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
Tuz
Karabiber
2 adet ince kıyılmış kurutulmuş domates
Patatesleri soyup, küp doğrayarak haşlayın. Süzüp soğuttuktan sonra geniş bir kaba alıp ezin. Üzerine un, yumurta, parmesan peyniri, muskat, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan bezeler koparıp, parmak kalınlığında uzun parçalar haline getirin. Bıçak yardımıyla fındık büyüklüğünde kesin. Daha sonra tuzlu suda haşlayıp süzün. Diğer taraftan parmesan, mozzarella, fontina ve gorgonzola peynirlerini yapışmaz yüzeyli geniş bir tavaya alın ve kısık ateşte eritin. Haşladığınız gnocchi'leri sosun içine katın. Bir dakika kadar çevirdikten sonra tabaklara alıp servis yapın.