Izgara Tavuklu ve Ananaslı Yeşil Salata

Izgara tavuk ve ananasın ferah uyumuyla hazırlanan bu yeşil salata, hafif ve doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğsünü ince fileto halinde dilimleyin. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek marine edin. Izgara tavada orta ateşte 3-4 dakika her iki tarafını pişirin. Bir kenara alın.
-
2
Aynı ızgara tavaya dilimlenmiş ananasları alın. Karamelize olana kadar önlü arkalı pişirin. Ocaktan alıp bal veya akçaağaç şurubu gezdirin.
-
3
Karışık yeşillikleri geniş bir kaseye alın. Üzerine dilimlenmiş avokadoyu ilave edin. Izgara tavukları ve ananasları ekleyin. Susam ve çörek otunu serpiştirin.
-
4
Sosu için küçük bir kasede zeytinyağı, balzamik sirke, hardal, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin ve hafifçe karıştırın. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL