Güney Kısır

Güney Kısır
KOLAY 6 KİŞİLİK

Pratik hazırlanışı ile Güney Kısır tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulguru derin bir kaba alın. Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsağı robottan geçirip, su haline getirerek bulgura ekleyin. İnce kıyılmış soğan, zeytinyağı, ketçap, salça, tuz, kimyon ve pul biber ilave edin.
  • 2
    Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, yarım saat bekletin. Yoğurup, elle sıkılacak kıvama geldiği zaman kıyılmış maydanoz ve cevizi katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra harçtan parçalar koparıp, elinizle sıkarak şekil verin.
    AŞÇININ NOTU
    Kısırı arzunuza göre nar ekşisi veya limonla tatlandırabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...