Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet güllaç yaprağı
    1 adet kırmızı soğan
    2 çorba kaşığı rendelenmiş keçi peyniri
    3 dal taze soğan
    1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
    2-3 diş ince kıyılmış sarımsak
    1 çorba kaşığı kıyılmış siyah zeytin
    1 adet domates
    1 adet ince kıyılmış sivri biber
    Tuz
    karabiber

    Pancar sosu için:
    2 adet kırmızı pancar
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı sirke
    2 diş sarımsak
    3 çorba kaşığı su
    2 çorba kaşığı galeta unu
    Tuz
    karabiber

Güllaç yapraklarını soğuk su ile hafifçe ıslatın. Jülyen doğranmış kırmızı soğan, keçi peyniri, ince kıyılmış taze soğan, ceviz, sarımsak, siyah zeytin, kabukları soyulup ince kıyılmış domates, sivri biber, tuz ve karabiberi derin bir kasede karıştırın. Bir adet güllaç yaprağını kenarından katlayın. Katladığınız kısmın üzerine hazırladığınız salatadan 2 çorba kaşığı koyun ve dolma sarar gibi sarın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın ve servis tabağına yerleştirin. Pancar sos için, pancarı haşlayın ve blendere alın. İçine zeytinyağı, sirke, sarımsak, su, galeta unu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi blenderden geçirin. Güllaç sarmalı salata dolmasıyla servis yapın.