Pastırmalı ve Şehriyeli Bulgur Pilavı
Klasik pilav tariflerinden sıkılanlar için pastırmalı şehriyeli bulgur pilavı tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zeytinyağı ve tel şehriyeyi geniş bir pilav tenceresine alın. Kısık ateşte tel şehriyenin rengi koyulaşana kadar kavurun.
-
2
7 dal kadar ince doğranmış soğanları ve bulguru ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Baharatları ve sıcak suyu ekleyip karıştırın.
-
3
Suyunu tamamen çekene kadar pişirip ocağı kapatın. Taze soğanın yeşil bölümlerini, taze naneyi, maydanozu ve pastırmayı ince ince doğrayıp tereyağı ile birlikte pilava ekleyin.
-
4
İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL