1 su bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet taze soğan,
2.5 su bardağı pilavlık bulgur
Birer çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı sıcak su
Yarımşar demet nane ve maydanoz
150 gram pastırma
2 yemek kaşığı tereyağıZeytinyağı ve tel şehriyeyi geniş bir pilav tenceresine alın. Kısık ateşte tel şehriyenin rengi koyulaşana kadar kavurun. 7 dal kadar ince doğranmış soğanları ve bulguru ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Baharatları ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Suyunu tamamen çekene kadar pişirip ocağı kapatın. Taze soğanın yeşil bölümlerini, taze naneyi, maydanozu ve pastırmayı ince ince doğrayıp tereyağı ile birlikte pilava ekleyin. İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirerek servis yapın.