Kırmızı Biberli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pilav için, bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Zeytinyağını ekleyin Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 5 dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp, sıcak suyu ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. 1 su bardağı suyu kaynatıp, içine doğranmış sebzeleri katın ve 5-6 dakika pişirin. Ardından ince doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın ve servis tabağına aktarın. Üzerine, ince kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL