MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
2 demet taze soğan
750 gram kuşbaşı tavuk eti (Arzuya göre kemikli veya kemiksiz herhangi bir et kullanılabilir)
3 su bardağı tavuk suyu (tavuğun haşlama suyu yeterli gelmezse sıcak su ekleyebilirsiniz)
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Süslemek için: Birkaç adet kiraz domates
Tavukları tuzlu suya koyup haşlanmaya bırakın. Pirinci yıkayıp yarım saat sıcak suda bekletin. Taze soğanları küçük parçalar halinde kesip bir fırın kabının dibine döşeyin. Pirinci süzüp soğanların üzerine yerleştirin. Tavukları da pirincin üzerine ekleyin. Tuz ve margarini de ilave edin. Tavuğu haşladığınız sudan üç bardak alarak yemeğin üzerinde gezdirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri ikiye bölüp sıvı yağda soteleyin. Pilavın üzerine dökerek servis yapın.