MALZEMELER
2 su bardağı Siyez bulguru
2 adet soğan,
5 su bardağı su
250 gram ebegümeci
Yarım demet nane,
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu,
250 gram ısırgan otu
2 su bardağı ekşi yoğurt,
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça,
tuz,
karabiber
Üzerine:
Maydanoz,
dereotu,
pulbiber
Bulgur, 1 adet ince kıyılmış soğan ve suyu bir tencereye alın. Çorba kıvamına gelene kadar kaynatın. Ebegümeci, nane, maydanoz, dereotu ve ısırgan otunu kıyıp, bulgura ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Diğer taraftan yoğurdu yumurta ile çırpın. Kaynayan karışıma yavaşça ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Kalan soğanı ince kıyın ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyin, 1-2 kez çevirdikten sonra pilavın üzerine dökün ve karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.