Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı Siyez bulguru
    2 adet soğan,
    5 su bardağı su
    250 gram ebegümeci
    Yarım demet nane,
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu,
    250 gram ısırgan otu
    2 su bardağı ekşi yoğurt,
    1 adet yumurta
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı salça,
    tuz,
    karabiber
    Üzerine:
    Maydanoz,
    dereotu,
    pulbiber
Bulgur, 1 adet ince kıyılmış soğan ve suyu bir tencereye alın. Çorba kıvamına gelene kadar kaynatın. Ebegümeci, nane, maydanoz, dereotu ve ısırgan otunu kıyıp, bulgura ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Diğer taraftan yoğurdu yumurta ile çırpın. Kaynayan karışıma yavaşça ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Kalan soğanı ince kıyın ve tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyin, 1-2 kez çevirdikten sonra pilavın üzerine dökün ve karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.