Böğürtlenli peynirli pasta, taze böğürtlen tadıyla sofralarınıza lezzet katacak bir pasta tarifi

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    HAMURU İÇİN

    3 adet yumurta

    1 su bardağı toz şeker

    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

    2 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    4 yemek kaşığı kakao

    KEKİ ISLATMAK İÇİN

    2 yemek kaşığı nescafe

    3 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı sıcak su

    KREMASI İÇİN

    1 adet yumurtanın sarısı

    3 yemek kaşığı toz şeker

    3 su bardağı süt

    3 yemek kaşığı un

    1 su bardağı tuzsuz lor peyniri

    İÇİ İÇİN

    3 su bardağı böğürtlen

    SÜSLEMEK İÇİN

    Birkaç dal nane

    1 salkım üzüm

    Böğürtlen

Yumurta ve toz şekeri çırpın ve üzerine ayçiçek yağı ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra, un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da karışıma ekleyin.
Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra, hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35–40 dakika pişirin.
Kremayı hazırlamak için; bir tencerede yumurta sarısı ile toz şekeri çırpın. Un ve sütü ekleyerek ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, lor peynirini de ekleyin ve iyice karıştırın.
Bir bardak sıcak suda nescafe ve toz şekeri eritin. Keki kahveli suyla ıslatın. Ağzı geniş bir bardakla kekten daireler kesip, düz bir tabağa yerleştirin.
Kek parçalarının yarısının üzerine önce krema sürüp, sonra böğürtlen koyun ve kalan kek parçalarını da üzerine yerleştirin. Tekrar krema sürüp, böğürtlen koyun.
Nane yaprakları, üzüm ve böğürtlen taneleri ile süsleyerek servis yapın.