Kozalak Pasta

Kozalak Pasta
Bu miktarlarla yaparsanız 26 adet kozalak çıkıyor eger size fazla geldiyse oranları düşürebilirsiniz.İlk önce susamı hiç yag koymadığımız teflon tavaya alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.Sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ayrı bir yerde tereyağı,kakaoyu,pudra şekerini kısık ateşte pişiriyoruz.Ocaktan indirdikten sonra içine pirinç patlağını,susamı,balı ve cevizi ekliyoruz.Evde kullandığınız plastik ve üstü çıkabilen limonluğun arka kısmını hafif sıvı yağ ile yağlıyoruz ve karışımdan bir miktar koyuyoruz.Şeklini aldıktan sonra çıkarıyor ve tepsiye diziyoruz.Üstüne soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...