HAMURU İÇİN
4,5 su bardağı un Ilık su
Tuz
İÇ HARCI İÇİN
500 gram kıyma
3 yemek kaşığı (100 g) Bizim Yağ
2 adet büyük boy soğan
1 çay bardağı kıyılmış ceviz Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
ÇORBA İÇİN
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt 4 su bardağı su
Nane
BÖREKLERİ KIZARTMAK İÇİN
2 su bardağı Bizim Yağ Ayçiçek
Kıymayı tavada yağ eklemeden kendi yağıyla orta ateşte kavurun. Bizim Yağ'ı ekleyin. Soğanları kıyıp tavaya ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Soğan yumuşadığında tavayı ocaktan alın. Harcın dörtte birini başka bir kabın içine aktarın. Kalanına ise ceviz ve ince doğranmış maydanozu ilave edin.
Hamuru hazırlamak için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyin. Yavaşça ılık su ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun dörtte üçünü börek, kalanını ise mantı yapmak için ayırın.
Börek için ayırdığınız hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Merdaneyle 20 cm çapında açın. Birer yemek kaşığı dolusu kıymalı harçtan ekleyip yarım ay şeklinde kapatın. Açılmaması için uçlarını bastırın.
Mantı için ayırdığınız hamuru un serpilmiş tezgahta 2 mm kalınlığında açın. 2X2 santimlik karelere bölün. Üzerlerine birer leblebi büyüklüğünde harcı paylaştırıp üçgen şeklinde katlayın ve iki ucunu birbirine yapıştırın.
Tuzlu yoğurdu tencereye alın. Yavaşça 4 bardak suyu ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin. Orta ateşte ısıtmaya başlayın. Bu arada börekleri kızgın Bizim Yağ Ayçiçek ile kızartın. Mantıları kaynayan yoğurtlu suya ekleyip mantılar yüzeye çıkana kadar pişirin. Pirinç ve nohudu da ekleyip bir taşım pişirin. Üzerine nane serpin. Yanında börekle birlikte servis yapın.