Porçini Mantarlı Spagetti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları, üzerlerine çıkacak kadar sıcak suya koyun ve bekletin. Tencereye yeteri miktarda su alın ve bulyonları içine atıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip, hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdüğünüz makarnayı fırın kabına koyun (makarnayı süzerken soğuk su ile yıkamayın). Ayrı bir kapta krema, yumurta, tuz ve karabiberi çırpın. Bu karışımı makarnanın üzerine gezdirin ve çatalla karıştırın. Mantarları sudan alın ve makarnaya karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını da ekleyip, yine karıştırın. En üste kalan peyniri serpip, 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL