HAMUR İÇİN
1 adet yumurta
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
HARÇ İÇİN
2 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası karışımı
Birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kekik, nane ve reyhan
4-5 adet haşlanmış patates
HAŞLAMAK İÇİN
1.5 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
1 parça limon tuzu
ÜZERİ İÇİN
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Harç için soğanı kıyıp tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımında soteleyin. Salça ekleyip bir iki çevirin. Baharatları katıp, ardından ezilmiş patatesi ilave edin. Hepsini birlikte 5 dakika karıştırarak kavurun. Daha sonra ocaktan alın. Hamur için yumurta, su ve tuzu iyice karıştırın. Katı kıvamlı bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırın. 1 adet bezeyi ara sıra unlayarak ve oklava yardımıyla yufkadan daha kalınca olana kadar açın. Su bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlaklar çıkarın. Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayın. 1 adet yuvarlak hamuru avucunuza yerleştirin. Ortasına 1 tatlı kaşığı harç koyun. Baş ve işaret parmağınızla hamurun bir ucundan tutup, karşılıkla hamur kenarlarını üst üste getirin. Açılmaması için tırnağınızla bastırın. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın Haşlamak için tüm malzemeyi tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Hingelleri içine atıp suyun üzerine çıkana kadar haşlayın. Süzgeç yardımıyla süzüp tabağa alın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve servis yapın.